't Suyt Waddinxveen

Waddinxveen - Waddinxveen
Actueel aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

't Suyt is een bijzonder woningbouwproject aan de westelijke rand van Waddinxveen. Hier in het Zuidplaspolderse boerenland worden 52 langgerekte kavels uitgegeven voor de vrije verkoop. Als koper kunt u er uw droomwoning in landelijke stijl bouwen op een ruim bemeten, maar zeer betaalbare lap grond. Proef de vrijheid van het platteland. Geniet van de rust, de ruimte en het dorpsgevoel. Wees welkom in 't Suyt!


Fiscaal voordeel de Waterplas

De kavels in de Waterplas kennen een bijzonder fiscaal voordeel. Omdat er nog een asfaltweg over de kavels loopt, worden ze gekwalifeerd als 'niet onbebouwd'. Hiermee komen ze fiscaal gezien niet in aanmerking voor het BTW-tarief van 21% (dat geldt voor bouwterreinen), maar geldt een overdrachtsbelasting van 6%. Het fiscale voordeel dat hierdoor ontstaat, komt voor de helft ten goede aan de koper van de kavel. Om voor dit voordeel in aanmerking te komen, moet de koper zelf de asfaltverharding (laten) verwijderen. De kosten hiervoor worden door de gemeente in mindering gebracht op de koopsom van de kavel als vaste post.

Speeleiland

Een bijzondere plek in 't Suyt is het Speeleiland, dat bereikbaar is via een loopbrug. Het eiland krijgt een
natuurlijke opzet en vormt een ideale omgeving voor spel en ontmoeting, voor jong én oud. Hier vindt u geen standaard speeltoestellen en een ijzeren hekwerk, maar hout, riet, gras en zand. Overigens bieden ook de woonstraten van 't Suyt alle ruimte voor kinderen om vrij te kunnen spelen.

Een natuurlijke inrichting

Het omringende landschap is leidend bij de inrichting van 't Suyt. Natuurlijke elementen als watergangen, hagen, bermen, boomlijnen en rietkragen geven het plangebied structuur en versterken het landelijke karakter. Daarbij wordt zoveel mogelijk gekozen voor gebiedseigen planten- en boomsoorten, zoals knotwilgen, meidoornen en hazelaars. Ook de kavels zelf zijn omkaderd met groen en water, en bieden zo een natuurlijke beschutting voor de bewoners.

De auto is te gast

't Suyt is duidelijk het domein van voetgangers en fietsers, wat blijkt uit de smalle, informele wegen met
molgoten en klinkers langs de randen. Automobilisten zijn hier te gast. Dit betekent overigens niet dat auto's niet welkom zijn in 't Suyt. Het uitgangspunt is dat parkeren zoveel mogelijk op eigen terrein wordt ondergebracht, bijvoorbeeld op de oprijlaan. Daarnaast komen er ook een aantal bezoekersplaatsen in het openbare gebied.

Meer informatie

Kenmerken

Project
't Suyt Waddinxveen
Koopwoningen
12 (waarvan 52 beschikbaar)
Type woningen
Overig, Vrije kavel, Vrijstaand

Voorzieningen

Tuin
Tuin, Tuin op het Noorden, Tuin op het Oosten, Tuin op het Westen, Tuin op het Zuiden, Tuin Rondom

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Waddinxveen.

Aanmelden